clock menu more-arrow no yes

Filed under:

Los Feliz Streamline Moderne has Griffith Park views, original touches for $2M

New, 12 comments

It has Griffith Park views, a sumptuous wood-paneled den, and glass blocks

A photo of the rear of the two-story house at dusk, with the interior of the house lit from the inside and visible through rows of windows.
A view of the house from the backyard.
Photos by Charmaine David, courtesy of Kat Nitsou/Sotheby’s International Realty

This full-blown dreamboat of a Streamline Moderne is docked, so to speak, south of Los Feliz Boulevard on a roughly 7,100-square-foot lot. From its front balcony, there is an unobstructed view of the Griffith Observatory.

Details dating to the house’s 1938 origin remain, including a chic, carved wooden bannister and a richly wood paneled den with built-in shelves. Glass blocks dot the house, from the bathrooms to the entryway.

Communal spaces, like the living room downstairs, feature a wealth of windows, bringing sunlight in and allowing for vistas of the verdant landscaped backyard, where there is a brand new deck. Another large balcony overlooks the rear yard.

4966 Ambrose Avenue holds four bedrooms and four bathrooms in 3,197 square feet. It’s listed for $2 million.

A photo of a large bedroom with wood floors, a long row of windows that curve around the corner of the room, and a door connecting the balcony and bedroom.
The bedroom off the rear balcony.
A built-in desk flanked by shelves looks out a large window that looks out onto treetops.
The house is surrounded by trees and other dense landscaping.
A vertical photo shows the bend of the staircase from the upper story down to the entryway, where clear glass blocks flank the front door.
The original carved wood bannister.
A photo of an unornamented fireplace and the wall against which it is built, both fully covered in wood paneling.
The fireplace in the den.
A photo of a richly wood-paneled room with a ribbon of paned windows that curve around the corner of the room, offering a view into the backyard.
The sumptuous wood paneled den.