clock menu more-arrow no yes

Filed under:

Enchanting 1930s Tudor Revival in Los Feliz by Disney architect asking $2.4M

New, 13 comments

The hillside home boasts a slew of lovely vintage details

A whimsical plaster frieze adorns the exterior.
Photos by Cameron Carothers, courtesy of George, Eileen, and Laura Moreno

Tucked into the hills a little west of the Crystal Springs Drive entrance to Griffith Park, this French Tudor Revival was built in 1934 by Frank Scott Crowhurst, architect of Walt Disney’s nearby family residence and Burbank studio. As befits the work of a Disney architect, the two-story home is awash in fairy-tale charm.

For starters, its exterior wall is adorned with a pastoral scene of a girl, a cat, and a gaggle of geese in plaster bas-relief. Moving inside, past the bright red front door with built-in peephole, there’s a picturesque living room with beamed ceilings, leaded glass windows, wrought-iron lanterns, and a massive fireplace. Other lovely original details include peg-and-groove mahogany floors, French doors, built-in bookcases, and steel-mullioned casement windows.

Measuring 2,455 square feet, the house contains three bedrooms and two and a half baths, a formal dining room, an updated kitchen, and a den/office that leads to an enclosed “catio.” Outside in the yard, you’ll find various lounging spots, a side barbecue area, and a covered dining patio.

On a 7,996-square-foot lot, 3827 Carnavon Way is listed with George and Eileen Moreno of Keller Williams at an asking price of $2.4 million.

With beamed ceilings, leaded glass windows, wrought-iron lanterns, and a huge fireplace, the living room is storybook-perfect.
The dining room features detailed moldings, wainscoting, and French doors.
The kitchen was updated in period-sensitive style.
Lined on two sides with steel-mullioned casement windows, the master bedroom gets ample natural light and cross-ventilation.
The bathrooms have also been updated in period-sensitive style.
Peg-and-groove mahogany floors are found throughout.
The manicured backyard has multiple seating areas and an ivy-covered dining patio.